EMANUEL BUCEVSCHI – LOC 1 FINALA 460 KM

Emanuel Bucevschi – LOC 1 FINALA Constanta 460 km
LICITATIE ONLINE PE http://porumbeidevanzare.ro/auctions/details/147

loc-1-finala Pedigree loc-1-finala3 loc-1-finala4scan0011 scan0009 porumbeii-017Hisilicon K3

Hisilicon K3

– Ma numesc Bucevschi Emanuel si in prezent lucrez intr-un Departament de Inginerii la Intretinerea unui Hotel de 5 stele din Londra, orasul in care locuiesc.
– In 2013 am redescoperit sportul Columbofil dupa o perioada de aproape 15 ani in care nu am fost interesat de porumbei insa, datorita faptului ca sportul Columbofil s-a adaptat si e prezent din ce in ce mai mult in mediul Online, am inceput sa achizitionez cativa porumbei.
– Mi-ar fi placut sa particip si eu la competitii dar circumstantele nu imi permiteau acest lucru, de aceea am inceput sa urmaresc competitiile de la Columbodroame si sa studiez porumbeii care erau angajati in aceste competitii si, pe langa achizitiile facute in 2013, in anul 2014 am achizitionat 5 porumbeii de la un columbodrom renumit iar 2 dintre acestia au devenit parintii locului 1 la Columbodrom Bucovina-Cajvana
– Mi-am propus sa particip si in 2015 insa nu am reusit. Anul 2016 a fost primul an in care am inceput competitia atat in campionatul national cat si la Columbodrom Bucovina-Cajvana. Cu ajutorul unor buni prieteni (colegi columbofili din Maneuti) cat si al familiei mele, am obtinut rezultate peste asteptari la zborurile cu maturii de anul acesta (Tlumach 2 – 9838 porumbei, loc 73, 169, 176 trei frati si semi frati cu porumbelul castigator la Columbodrom Bucovina-Cajvana, Lutsk 2 – 10165 porumbei, Loc 37, 42 …).
– In anul 2016 am participat doar la Columbodrom Bucovina-Cajvana cu o echipa de 6 porumbei si m-am bucurat sa vad ca 5 porumbei au luat parte in Finala .
– Probabil cea mai mare provocare pentru mine, ca si crescator, a fost directia de zbor , deoarece zborurile dinspre Sud spre Nord sunt cunoscute pentru dificultatea lor si aceasta se vede din viteza mica pe care o ating porumbeii. Ma intrebam daca porumbeii mei ar fi facut fata acestor conditii. Insa performantele lor au aratat ca sunt capabili sa infrunte conditii dificile. Uneori faptul ca nu esti in control in ce priveste ingrijirea porumbeilor tai poate fi o incercare.
– Locul 1 in Finala la Columbodrom Bucovina-Cajvana editia 2016 dar si Locul 10 la Super Derby Vama Veche, realizat de porumbelul 807, cu doar 51 de porumbei in prima zi din 430 – acestea pentru mine au reprezentat o performanta care mi-a intrecut asteptarile pe care le aveam .
– Nu am avut ocazia sa vizitez Columbodromul inca, insa am apreciat organizarea si cel mai mult am apreciat sistemul Benzing Live pe care l-ati instalat anul acesta, pentru ca am putut urmari impreuna cu toti columbofilii Bucovineni sosirile porumbeilor. Ca si multi altii, apreciez mult informatiile in timp real in special in mediul Online pe siteul D-voastra.
– Un lucru pe care l-as aprecia este instalarea unui sintem de camere de supraveghere ce poate fi accesat de orice crescator la orice ora, pentru a oferi increderea de care au nevoie crescatorii, increderea ca toti porumbeii sunt tratati in acelasi mod si ca doar ingrijitorii desemnati au acces in voliera.
– Dupa cum vedeti si eu sunt un incepator si nu pot sa ofer prea multe recomandari pentru alti incepatori. In cercetarile mele am inteles ca nu toti porumbeii (unii chiar foarte buni) sunt facuti pentru o astfel de competitie. Unii crescatori petrec mult timp pentru a-si motiva porumbeii si acestia claseaza bine in competitiile nationale insa pe Columbodroame singura motivatie e motivatia pe care porumbelul si-o ofera in ziua concursului. De aceea ,eu consider ca cel mai important este genetica porumbelului, parinti sau bunici care au fost testati intr-un astfel de mediu (Columbodrom). Anul acesta am renuntat la porumbeii buni insa care nu aveau posibilitatea de a-mi oferi satisfactii pe Columbodoame. Achizitionarea porumbeiilor care cel putin au fost testati pe un Columbodrom cu conditii asemanatoare cu cele la care doresti sa participi poate fi un inceput bun.
– Cu siguranta voi continua sa particip si in 2017, acesta a fost doar inceputul. Deja am o lista cu cateva Columbodroame la care imi doresc sa particip anul viitor, atat din tara cat si din strainatate. Acest lucru nu va fi usor deoarece am doar 7 perechi de porumbei la matca. Cu siguranta voi reveni la Columbodrom Bucovina-Cajvana si anul viitor.
– Mult succes tuturor crescatorilor de porumbei in competitiile columbofile si va doresc achizitii cat mai bune !!!
Emanuel Bucevschi

Facebook Comments

About Lucian Lionte

Check Also

Regulament 2023

Regulament 2023 Derby Bucovina Predare porumbei: 1 Martie – 15 Mai Plățile prin virament și la sediul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.